Wat is Do IoT Fieldlab?

Grensverleggend Internet of Things

Onze missie

Do IoT Fieldlab initieert en versterkt de samenwerking tussen wetenschap, bedrijven en overheid om de ontwikkeling van het Internet of Things (IoT) te versnellen. Wij faciliteren baanbrekend onderzoek van de TU Delft, werken samen met hogescholen en MBO’s en wij ondersteunen bedrijven bij het ontwikkelen en testen van innovatieve IoT-oplossingen.

Bekijk onze projecten, waarin IoT-innovaties voor o.a. de glastuinbouw, slimme robots, sensortechnologie en online diensten worden ontwikkeld.

Bekijk alle projecten
Do IoT Fieldlab initieert en versterkt de samenwerking
Speciaal voor ondernemers

Speciaal voor ondernemers

Als ondernemer kunt u op verschillende manieren ondersteuning krijgen om uw product of dienst ‘5G ready’ te  maken. Of u nu technische kennis in huis hebt op niet, op uw eigen locatie of bij ons wilt experimenteren, wij denken met u mee hoe u 5G zo goed mogelijk inzet. Ook kennen wij de weg naar verschillende subsidiemogelijkheden.
Meer informatie

Do IoT Fieldlab faciliteiten

Het Do IoT Fieldlab stimuleert en facilitieert onderzoek en innovatie in het Internet of Things. Wij bieden high tech faciliteiten en expertise voor wetenschappers, start-ups, MKB en grote bedrijven. Onze ‘operator neutral’ nieuwste draadloze communicatietechnologie (waaronder 5G) kan op maat worden ingesteld. Zo kunt u in een gecontroleerde omgeving ontwikkelen en testen onder begeleiding van experts, in nauwe samenwerking met onderzoekers van de TU Delft en onze partners TNO en MCS.
Wij bieden high tech faciliteiten en expertise voor wetenschappers, start-ups, MKB en grote bedrijven.

Testlocaties

U kunt momenteel op vier testlocaties experimenteren èn op uw eigen locatie. Onze vaste 5G-faciliteiten zijn in Delft (2), Honselersdijk en Katwijk aan Zee. Met onze mobiele 5G-kit kunt u op elke gewenste locatie in Nederland testen; ook op wisselende locaties als u dat wilt.

The Green Village is het TU Delft fieldlab voor duurzame innovatie. Onze 5G-proefopstelling biedt de mogelijkheid om zowel binnen als buiten tests uit te voeren.

RoboHouse is een TU Delft fieldlab gericht op nieuwe robot- en AI-technologieën. Met onze 5G-faciliteiten kunt u met de connectiviteit in een tuinbouwkas experimenteren.

Tomatoworld is een informatie- en educatiecentrum met een focus op kennis, innovatie en technologie in de tuinbouw. Met onze 5G-installatie kunt u in een volledig operationele kas testen en innoveren.

Unmanned Valley is dé hotspot voor drones en andere sensortechnologie. Hier heeft u buiten en in de hangar volop ruimte voor uitgebreide tests met onze 5G-installatie.

Het Do IoT Fieldlab team

Lenneke de Voogd

Programma manager

Fernando Kuipers

Wetenschappelijk directeur

Fabian van Prooijen

Project manager

Olivier Sinck

Project manager

Nadia Haïfi

Marketing & Communicatie

Michel van den Burg

Marketing & Communicatie

Innovatie ecosysteem

Do IoT Fieldlab maakt deel uit van de TU Delft Campus, een co-creatie gemeenschap gedreven door kennisdeling en maatschappelijke impact. Het fieldlab is een initiatief van de TU Delft en TNO, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de regio Holland-Rijnland, de gemeenten Delft en Katwijk en de provincie Zuid-Holland.

Programmapartners:

Supporters & netwerk:

Innovatiepartners: