RoboHouse en het netwerk van robotica-experts en industriële partners geloven in de kracht van korte lijntjes en locatie om een van de meest actuele vragen in cognitieve robotica te onderzoeken: ‘Hoe kun je zo effectief en vanzelfsprekend mogelijk samenwerken?’

Looptijd

Bezig

Partners (TU Delft)

RoboHouse,  SAS, Do IoT Fieldlab

Snelle communicatie is van cruciaal belang, zeker voor robots in dynamische omgevingen zoals de tuinbouw, detailhandel of productie. Robots die rechtstreeks en zonder fouten met elkaar kunnen communiceren, werken beter samen en communiceren beter met mensen. Het probleem is dat robotapplicaties regelmatig tegen prestatieproblemen vertonen door trage onderlinge verbindingen of wanneer grote hoeveelheden sensorgegevens worden verwerkt via een kwetsbaar mobiel netwerk. 5G-IoT kan oplossingen bieden, maar hoe benut je deze kansen direct op grote schaal? Hoe zorg je ervoor dat een inspirerend gesprek ook echt leidt tot tastbare resultaten?

Via het Future-of-Work fieldlab RoboHouse biedt TU Delft Campus een industriële context die is ontworpen om praktische samenwerking aan te moedigen, waar innovatieve organisaties, MKB-bedrijven en veelbelovende talenten hun eigen roboticatoepassingen kunnen ontwikkelen en testen. RoboHouse heeft de handen ineengeslagen met Do IoT Fieldlab om een supersnelle draadloze infrastructuur aan deze omgeving toe te voegen. Met de mobiele installatie van Do IoT Fieldlab kan men gemakkelijk en toegankelijk 5G-toepassingen testen. Eigenlijk is dit gewoon een flightcase met een 5G-antenne en interface om robottoepassingen aan te sluiten op een supersnel, veilig privénetwerk, waar je ook bent. Ga aan de slag met 5G en kom in contact met onze zakelijke partners, waaronder SAS – wereldleider op het gebied van geavanceerde analyse – en ons netwerk van talenten en startups om een configuratie te vinden die werkt.

De RoboHouse community verwelkomt u graag om u te ontzorgen en te helpen uw project naar het volgende niveau te brengen.

Neem voor meer informatie contact op met Marieke Mulder (m.a.mulder-2@tudelft.nl)