The Green Village is een fieldlab op de TU Delft Campus waar kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemers, overheden en particulieren duurzame innovaties kunnen onderzoeken, testen, valideren en demonstreren. De innovaties zijn ontworpen voor de stedelijke omgeving en kunnen worden toegepast op buurt-, straat- en gebouwniveau. Wij helpen innovatieve partijen sneller de stap te zetten van theorie naar praktijk zonder al te veel hinder te ondervinden van wet- en regelgeving. Het oplossen van maatschappelijke problemen staat daarbij centraal, zodat we de stedelijke omgeving samen veiliger, efficiënter en duurzamer kunnen maken.

Aangezien ICT een steeds grotere rol speelt op het gebied van water, energie en de bouw, is de interactie tussen deze domeinen belangrijker dan ooit. De invoering van 5G biedt hiervoor veelbelovende oplossingen – naast hogere snelheden van het mobiele datanetwerk, biedt 5G ook de mogelijkheid om veel meer apparaten tegelijk op een netwerk aan te sluiten. Maar hoe beheer je het energiesysteem van de toekomst, waarin waterstof, warmte, elektriciteit en opslag allemaal in één systeem samenkomen? Hoe kunnen we klimaat-, weer- en energiegegevens gebruiken om veerkrachtige steden te creëren? En hoe gaan we mobiele energieopslag en programmeerbare belasting, de grote troeven van elektrische mobiliteit, in het energiesysteem integreren?

The Green Village is de plek waar bedrijven, startups, MKB-bedrijven en overheidsinstanties kunnen samenwerken aan onderzoek en het testen van innovatieve oplossingen in een levensechte omgeving. The Green Village is uitgerust met een lokaal (glasvezel)netwerk en is een samenwerking aangegaan met Do IoT Field Lab om 5G draadloze infrastructuur aan haar omgeving toe te voegen. Het streaming data-platform maakt het mogelijk om te experimenteren en gegevens te delen met bestaande projecten van derden. Bij The Green Village kunt u naar hartenlust experimenteren met 5G en de verbinding opzoeken met bestaande partnerprojecten over onderwerpen als renovatie, slimme gebouwen, slimme wateroplossingen, DC-infrastructuur, het warmte-, gas- en waterstofnet en laadinfrastructuur.

Wilt u innovatie op 5G-gebied testen bij The Green Village of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem contact op met Joep van der Weijden (J.A.M.vanderWeijden@tudelft.nl).

Partners: The Green Village

Status: lopend