Sluit aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van 5G voor uw product of dienst? Wilt u meer weten over samenwerking in onderzoek en innovatie? U kunt nu uw 5G-toepassing testen in ons fieldlab.

Onderzoek en innovatie

Delft on Internet of Things (Do IoT) Fieldlab versnelt innovaties op het gebied van IoT. Hiervoor faciliteren we onderzoek en brengen we de juiste partijen bij elkaar. We initiëren en stimuleren intensieve samenwerking tussen wetenschap, industrie en overheid om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen.

5G-innovatiepartner

Ontdek de voordelen van 5G voor uw MKB-bedrijf, zodat u klaar bent voor de toekomst. Stapsgewijs worden de komende jaren steeds meer 5G-faciliteiten beschikbaar in Nederland. 5G biedt veel voordelen ten opzichte van 4G, waaronder grotere snelheid, betere connectiviteit en lagere latency (vertraging).

Do IoT Fieldlab helpt u de mogelijkheden te ontdekken èn in de praktijk te testen. Samen met onze experts bepalen we vooraf wat uw bedrijf nodig heeft. Ook tijdens het proces van experimenteren staan onze ervaren experts klaar om u te begeleiden.

“Ik koppel wat een bedrijf nodig heeft aan wat 5G kan. Zo maak ik dingen makkelijker voor ondernemers” – Anup Bhattacharjee, expert draadloze netwerken

Voordelen van Do IoT Fieldlab

  • Expert op het gebied van draadloze communicatietechnologie
  • Veel kennis over onderzoek en innovatie met IoT
  • Samenwerking met onderzoekers en experts van de TU Delft, TNO en MCS
  • Testen onder realistiche condities in een praktijkomgeving
  • Operator-onafhankelijke 5G-faciliteiten
  • Testen op eigen locatie mogelijk
  • Advies en begeleiding bij het aanvragen van subsidie
  • Korte communicatielijnen met een gedreven team

Benieuwd naar de kansen en innovatie mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

Maatwerk

Of u nu een kant en klare vraag heeft of eerst wilt verkennen wat 5G is en kan, wij denken graag met u mee. Wij bieden maatwerk voor ondernemers. Van vrijblijvend gesprek tot en met een uitgebreide test in ons fieldlab of in uw bedrijf, samen bedenken we wat de beste oplossing is.

5G Experiment

Experimenteer zelf met 5G op één van onze locaties. Daarna volgt een afrondend gesprek met een onafhankelijk expert.

 

5G Deepdive

Interactieve workshop met onze experts, bij u op locatie of bij ons. U krijgt inzicht in concrete opties voor vervolgstappen.

 

5G in Fieldlab

Test zelf de mogelijkheden van 5G op maat, voordat u investeert. Inclusief specialistische ondersteuning.

5G op locatie

Maak gebruik van de mobiele 5G kit om in uw bedrijf te testen. Beschikbaar voor elke locatie in Nederland.

Ervaringen ondernemers

De afgelopen jaren heeft Do IoT Fieldlab meer dan twintig ondernemers ondersteund bij het ‘5G-ready’ maken van hun product. Zij zijn erg tevreden over het professionele advies van onze experts, de mogelijkheid om uitgebreid met 5G te experimenteren en de bruikbare adviezen voor het doorontwikkelen van  hun prototypes.

“Met 5G krijgen we veel meer en sneller data uit onze inspectierobots. Dat is essentieel, omdat veiligheid in gevaarlijke omgevingen altijd vooropstaat”.  Tim Vercruyssen, ExRobotics

“De productie van producten voor de veiligheid op en rondom het spoor wordt met 5G tientallen jaren verkort”. Jan-Wick Kranenburg, Rail Connected

Inspirerende ondernemersverhalen

Innovatie stimuleren met startups en MKB-bedrijven

Om samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren en zo innovatie binnen het 5G-IoT domein te stimuleren, wordt in het kader van het Do IoT Fieldlab een MKB-financieringsregeling uitgezet. MKB-bedrijven en startups worden uitgenodigd om projectvoorstellen in te dienen voor het ontwikkelen, realiseren en testen van nieuwe 5G-gebaseerde IoT-producten, -diensten en/of -faciliteiten. Initiatieven met marktpotentie, die een positieve bijdrage leveren aan de economische en maatschappelijke kansen voor de regio Zuid-Holland, kunnen via deze regeling rekenen op financiële steun.

Klaar om de eerste stappen te zetten met 5G? Neem dan vrijblijvend contact op! Wij denken graag met u mee.

Neem contact op