5G in de tuinbouw: op weg naar de autonome kas?

De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij. In dit (online) evenement van Tomatoworld bespreken deskundigen de impact van deze ontwikkeling op bedrijven in de tuinbouw. Denk aan data-driven teelt, oogstrobots, slimme track & trace systemen en autonome drones.

5G-innovatie versnellen

De vakbladen voor de tuinbouw staan bol van de nieuwe toepassingen, zoals de grootschalige uitrol van sensoren in kassen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld het optimale oogstmoment en de opbrengst veel beter worden voorspeld, is kwaliteitscontrole tijdens het transport mogelijk, of kunnen autonome of flexibele robots en drones in de kas worden ingezet. Met de invoering van 5G, alweer de vijfde generatie van mobiele netwerken, wordt het nog gemakkelijker om deze toepassingen te implementeren.

De mogelijkheden zijn enorm, maar welke toepassingen voegen nou echt waarde toe? En hoe raken ze de huidige installaties, processen en ketens in de tuinbouw? We hebben samen nog veel te ontdekken. En dat is precies waarom we nu werken aan 5G-innovatieomgevingen, zoals Tomatoworld. Met dit evenement willen wij u hierover informeren en inspireren, en uitleggen hoe we u kunnen helpen deze technologie in uw eigen bedrijf te implementeren.

Webinar

Tijdens deze interactieve webinar op dinsdag 6 juli van 10:00-11:00 uur gaan deskundigen uit de tuinbouw en experts op het gebied van digitalisering in op de concrete kansen en uitdagingen die de komst van 5G met zich meebrengt. Van data-gedreven teelt tot teelrobots: wat is de echte toegevoegde waarde ervan? Met welke aanpassingen en investeringen krijgt u te maken? En wanneer zijn al deze innovaties eigenlijk beschikbaar?

Met Ab van Marrewijk (Innoverende Teler, Tomatoworld), Peter Hendriks (CEO, Hoogendoorn Growth Management), Colinda de Beer (Sr. Business Developer Tuinbouw, InnovationQuarter) en Lenneke de Voogd (Programmamanager Do IoT Fieldlab, TU Delft).

Meld u hier aan voor de informatiebijeenkomst.

Voor vragen kunt u contact opnemen met jos.maccabiani@innovationquarter.nl.