Nieuw project! Slimme robots in de kas: 5G biedt grote kansen voor experimenten in de tuinbouw. De komende twee jaar leiden we het project “Do IoT voor de glastuinbouw”.

Samen met onze partners Robohouse, Tomatoworld, TNO en MCS zetten we ons in om innovaties voor slimme systemen met sensoren, robots en drones te versnellen. MKB-bedrijven kunnen hun digitale innovaties in een praktijkomgeving testen bij de fieldlabs Robohouse en Tomatoworld. De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen zoals te weinig arbeidskrachten, stijgende prijzen voor energie en grondstoffen, toenemende duurzaamheidseisen en grotere internationale concurrentie. Onze experimenten richten zich op duurzame en efficiënte voedselproductie met respect voor mens en milieu.

Snelle technologische innovaties zijn cruciaal voor de leidende positie van de Nederlandse glastuinbouw. Daarom ondersteunen lokale en regionale partijen de ontwikkeling van 5G-toepassingen in de glastuinbouw. Dit project wordt mede gefinancierd door MRDH en Provincie Zuid-Holland en ondersteund door Gemeente Westland, Greenport West-Holland, Innovation Quarter en TU Delft Agtech Institute.

Het project werd in Tomatoworld officieel gelanceerd door Pieter Varekamp, wethouder van de gemeente Westland, Maaike Zwart, wethouder van de gemeente Delft en tevens regiobestuurder binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, en Meindert Stolk, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

Lees meer over dit project