Vorige week vond de opening plaats van onze nieuwe 5G-testfaciliteit bij RoboHouse in de AgriFood Greenhouse. Tijdens dit zonnige evenement werd meteen een primeur beleefd: een robotarm, verbonden met het nieuwe privé 5G-netwerk, knipte het rode lint door. De robotarm stond in de kas maar werd aangestuurd vanuit de exporuimte binnen RoboHouse. Dit illustreerde perfect wat 5G kan betekenen. Op een groot scherm konden bezoekers zien hoe de robotarm realtime reageerde op de handbewegingen van VIP Ton Jonker, die de eer had om het lint door te knippen.

Na de opening gaf Chris Pek, Assistant Professor Cognitive Robotics aan de TU Delft, een keynote presentatie over de mogelijkheden van 5G voor de landbouwsector. Tijdens het evenement waren er ook diverse 5G-demo’s te zien, waaronder die van PATS en Plense Technologies in de AgriFood Greenhouse. Het programma werd afgesloten met een netwerkborrel en de gelegenheid om met behulp van VR en AR het verschil tussen 4G en 5G te ervaren.

Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen voor hun bijdrage aan het evenement, de demonstraties en de geweldige sfeer. Hieronder vindt u een foto-impressie van het evenement.