De meer dan 25.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Technische Universiteit Delft delen allemaal een fascinatie voor de wetenschap, ontwerp en techniek. TU Delft is niet alleen de oudste, maar ook de grootste technische universiteit van Nederland. Daarnaast staat de universiteit steevast aan de top van het universitaire landschap in Nederland en is het wereldwijd een van de beste 20 Technische Universiteiten. De TU Delft werkt samen met vele andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen in binnen- en buitenland en staat bekend om het hoge niveau van onderzoek en onderwijs.

Aan de TU Delft werken verschillende disciplines en faculteiten aan technologie en innovatie op het gebied van Internet of Things, gebundeld in het Delft on Internet of Things (Do IoT)-initiatief. De TU Delft richt zich op onderzoek en experimenten in de praktijk om de grenzen van state-of-the-art IoT-technologie nog verder te verleggen. Dit initiatief van de TU Delft is de grondlegger van het Do IoT Fieldlab en verbindt de deskundigen en talenten van de TU Delft rechtstreeks met relevante expertise en ultramoderne techniek op het gebied van IoT.

De TU Delft heeft een lange traditie van baanbrekend en toonaangevend technisch-wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op nationaal en internationaal niveau en heeft de ambitie om deze traditie voort te zetten en uit te breiden en daarmee maatschappelijke impact te creëren. De TU Delft heeft samen met publiek-private partners het Do IoT Fieldlab opgericht om bedrijven, onderzoekers, overheden en kennisinstellingen te stimuleren en faciliteren om samen te werken aan radicale innovatie op het gebied van 5G en IoT. Door fundamenteel onderzoek te koppelen aan mogelijke toepassingen in realistische praktijkomgevingen kunnen deze innovaties de samenleving sneller bereiken.

Het Do IoT Fieldlab wordt aangestuurd door de TU Delft.

www.tudelft.nl

www.tudelft.nl/iot