De provincie Zuid-Holland stelt in samenwerking met EFRO (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) 500.000 euro beschikbaar voor bedrijven die nieuwe innovaties ontwikkelen op basis van 5G-technologie. Door middel van een financieringsregeling krijgen innovatieve ondernemers laagdrempelige toegang tot de expertise en faciliteiten van Do IoT Fieldlab.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst op 11 mei om 10.00 uur leggen we uit hoe u subsidie aan kunt vragen. Sprekers zijn onder meer Dr. Kim Larsen (T-Mobile Nederland), Pascal Heijnen (TNO), Lenneke de Voogd-Claessen (TU Delft) en Grisjo Koers (Provincie Zuid-Holland).

5G en IoT-innovaties versnellen

De komst van 5G opent de deur voor allerlei industriële en sociale innovaties, waaronder drones die zelfstandig door een magazijn vliegen en voortdurend voorraden controleren; artsen die ambulancepersoneel op afstand assisteren op weg naar het ziekenhuis; of ingenieurs die een inspectierobot in een fabriek op veilige afstand besturen.

Dit zal niet vanzelf gaan: bedrijven zullen hun processen aan moeten passen in samenwerking met leveranciers die de nieuwe 5G-oplossingen moeten ontwikkelen en testen. Met deze financieringsregeling willen wij bedrijven helpen deze stap te zetten.

Webinar

Meld u hier aan voor de informatiebijeenkomst.

Voor vragen kunt u contact opnemen met jos.maccabiani@innovationquarter.nl.